فوبیای دندانپزشکی یا ترس از دندانپزشکان ، هراسی رایج در بین افراد است که ممکن در هر سنی بروز نماید. این بیماری گاهی اوقات به ترس از پزشکان و یا ترس از سوزن مربوط می شود. سلامت دهان و دندان به طور گسترده ای به عنوان یکی از مهمترین جنبه های سلامت کلی ما در نظر گرفته شده است. دنتو فوبیا یا فوبیای دندانپزشکی ممکن است خفیف یا شدید باشد و در نهایت منجر به مشکلات جدی در سلامتی افراد شود. در ادامه قصد داریم به راهکارهای مقابله با این فوبیا بپردازیم. فوبیا یا ترس از دندانپزشکی چیست و چگونه می توان با آن مقابله کرد؟

ترس دندانپزشکی

ترس از دندانپزشکی

اگر از دندانپزشکی می ترسید شما تنها نیستید و این یک امر طبیعی است که برای هر شخص و در هر سنی ممکن است پیش آید. اما نکته مهم در خصوص ترس از دندانپزشکی این است که با این ترس مواجه شوید. زیر ترس از دندانپزشکی باعث می شود که دندان شما پوسیده و از بین برود و برای درمان آن راهی جز کشیدن دائمی آن نداشته باشید. با توجه به اهمیت مراقبت از دهان و دندان برای سلامت کلی شما ، ترس از دندانپزشک نباید شما را از معاینات و تمیز کردن های منظم باز دارد. با این حال ، برای همه آسان نیست که فقط به دندانپزشک مراجعه کنند.

افراد مبتلا به فوبیای دندانی این آگاهی را دارند که این ترس کاملا غیر منطقی است ، اما قادر به انجام کارهای زیادی در مورد آن نیستند.

آنها رفتار اجتنابی کلاسیک از خود نشان می دهند. یعنی آنها همه کارها را برای جلوگیری از مراجعه به دندانپزشک انجام خواهند داد. افراد مبتلا به فوبیای دندانی معمولاً فقط وقتی مجبور به انجام این کار می شوند از شدت درد به دندانپزشک مراجعه می کنند. اضطراب پاتولوژیک یا فوبیا در برخی موارد ممکن است به مشاوره روانپزشکی نیاز داشته باشد.

علائم دیگر فوبیای دندانی عبارتند از:

  • مشکل خواب شب قبل از معاینه دندانپزشکی
  • احساس عصبی شدن وقتی در اتاق انتظار اتاق مطب دندانپزشکی تشدید می شود
  • گریه قبل از مراجعه به دندانپزشک
  • احساس تنفس دشوار در زمانی که دندانپزشک در حال معاینه و یا درمان شما است

خوشبختانه روش هایی وجود دارد که افراد مبتلا به اضطراب دندان و فوبیای دندانی را به دندانپزشک هدایت می کند.

دلایل ترس از دندانپزشکی


دلایل زیادی وجود دارد که برخی از افراد دچار ترس و اضطراب از دندان می شوند. برخی از دلایل رایج عبارتند از:

  • ترس از درد. ترس از دندانپزشک معمولاً ناشی از تجربیات منفی گذشته است. شاید شما از کودکی از دندانپزشک ترسیده باشید و این احساسات با بزرگ شدن در شما گیر کرده است. ترس از درد دلیل بسیار شایع برای اجتناب از دندانپزشک است. این ترس معمولاً از یک تجربه اولیه دندانپزشکی ناشی می شود که ناخوشایند یا دردناک بود یا از داستان های “درد و وحشت” دندانپزشکی که توسط دیگران نقل شده است. به لطف پیشرفت های زیادی که در طول سالها در دندانپزشکی حاصل شده است ، بیشتر روشهای دندانپزشکی امروزه بطور قابل توجهی کمتر دردناک و حتی بدون درد هستند.
  • ترس از تزریق. بسیاری از افراد از سوزن وحشت دارند ، به خصوص وقتی که سوزن داخل دهان شان قرار می گیرد. و یا اینکه می ترسند دوز مصرفی بیهوشی کم بوده و آن ها در حین کار متوجه درد در دندان خود شوند.
  • برخی از افراد از صداهای ابزاری که دندانپزشکان و متخصصان بهداشت دندان برای تمیز کردن دندانها و معاینات استفاده می کنند ، هراس دارند ، بنابراین فکر کردن در مورد این موارد نیز باعث ایجاد ترس می شود.

راهکار مقابله با فوبیای دندانپزشکی

نکته اصلی برای کنار آمدن با اضطراب دندان ، بحث در مورد ترس با دندانپزشک است. وقتی دندانپزشک شما بفهمد ترس شما چیست ، بهتر می توانند با شما کار کنند تا بهترین روش ها را برای کاهش اضطراب و راحتی شما تعیین کنند. اگر دندانپزشک ترس شما را جدی نمی گیرد ، دندانپزشک دیگری پیدا کنید. از دندانپزشک خود بخواهید که در هر مرحله از این روش توضیح دهد که چه اتفاقی می افتد. به این ترتیب می توانید از نظر ذهنی برای آنچه در آینده قرار دارد آماده شوید.

چگونه دندانپزشکی مناسب خود پیدا کنیم


از مهمترین ویژگی های دندانپزشک توانایی درک ترس و انزجار شما است. می توانید از دندانپزشک خود کمک بگیرید. قبل از مراجعه به دندانپزشکی جهت معاینه، می توانید وقت قبلی برای مشاوره تعیین کنید و از ترس خود با دندانپزشک خود سخن بگویید.

 

منبع : 

فوبیای دندانپزشکی